İÇKİLERİ MEYVELERDEN ÇOK SEVDİK...

Niye Hamlet delirecek olanı,Romeo ölecek olanı,Othello kuşkulanılacak olanı,Anna Karenina bencil olanı seciyordu? Ve hangisi bagliligin nedeni olarak deliligi,ölümü,kuşkuyu,bencilligi isaret ederdi? Kuvvetli baglarin 'ibrişim görünümlü çelik bir yumak gibi insani sarmalayan' iplikleri boyle zayifliklara dokunuyorsa,bu baglananlarin da zayifliklarini,bozukluklarini gostermez miydi?
Biz, 'bağlanmayı' hep zirvelere doğru bir uçuş olarak anlatmaya çalışırken, belki de bağlılık,ölümün,deliliğin,kuşkunun,bencilliğin,bozulmanın karanlık uçurumlarına doğru bir kendini bırakıştı.
.....Bağlanmak,ayırır bizi diğer insanlardan.
Diğerlerinin meyvelerini toplayıp yediği bir bahçede, o meyvelerin bozulmasından elde edilmis lezzetli ve yakıcı içkileri içmenin sarhoşluğuna, o içkiyi keşfetmis olmanın ve kalabalıklardan ayrılmanın hazzıyla bırakırız kendimizi.
''Niye bağlanırız bir insana' diye sorulduğunda, 'İçkileri meyvelerden çok sevdiğimiz için' deriz.''





İçkileri meyvelerden çok sevdik, yanlış basılmış hatalı pulları,paraları en değerlisi kabul ettik... Hamlet'i Ophelia'ya, Romeo'yu Juliet'e, Othello'yu Desdemona'ya hatta gerçek hayatta Scott Fitzgerald'ı Zelda Sayre'e, Şenay'ı Şerif Yüzbaşıoglu'na bağlayan o 'hastalığa' belki yakalandık, belki atlattık, belki de aldırdık BAĞ'demciği....
Ama 'birine bağlanmak istemiyorum' derken, muhtemelen hep yalan söyledik...

Yorumlar