LUPELİUS babamızdan bir öğreti, itinayla sana taparım......



Lupelius: “...Dıs dünyaya gerçek bir seymis gibi inanırsan, sonunda kendini ona teslimetmis olursun ve her ne yapıyorsan içinde kaybolursun. Sadece ‘onun dısından gelen herhangi bir sey sıkıntılarının, sınırlarının ve yoksullugunun gerçek kaynagını hatırlamana yardım eder. Bu nedenle, baskalarıyla olan tüm sürtüsmeleri, durumları ve olayları kendi dısında tut ve bir kırıntı zerresini yeni bir cevhere, yeni bir enerjiye ve yenibir yasama dönüstürebilecegin bir yerde kendinle kalacagın kal…...Siz yasamı ve dıs dünyayı Tanrınız yaptınız. Oysa yasam gerçek degil, sizin kaynaga dönmeniz ve neyin gerçek oldugunu bulmanız için ‘düs’e hizmet eden bir araçtır.Dısımızda ‘düs’ tarafından yönetilmeyen hiçbir sey yoktur.
”Amanzio: “Peki öyleyse içinde bulundugumuz sato ve üç yüz yıllık bu odalar nedir?
”Lupelius: “Senin yarattıklarından biri; simdi, tam su anda!
”Amanzio: “Ya annemle babam?
”Lupelius: “Her zaman oldugu gibi senin yarattıklarından biri; senin dısında senden önce olan hiçbir sey yoktur! Eger geçmisin simdi tam su an oldugunu bilmiyorsan,geçmisi degistiremezsin. Su anda elde ettigin her sey eszamanlı olarak birbirinden farklı,tüm yönlere dagılmaktadır. Eger su an mükemmel yaratılmıssa, geçmisindeki her seykusursuzlukla uyumlu hale gelecektir. Geçmise dair her bir olay su anda bedenindenyayılan titresimlerin rezonansıdır..
Amanzio: “Ama... öyleyse... insan... Tanrı mı?
”Lupelius: “Hayır!... Çok daha fazlası!... Tanrı onun hizmetindedir.
”Amanzio: “Bu da ne demek?
”Lupelius: “Diledigin her seyi O’ndan isteyebilecegin anlamına gelir… ve Tanrı, heristedigini yerine getirecektir; sınırsızca… Tanrı iyi bir hizmetkârdır, ama iyi bir efendidegildir… Tanrı hizmet etmeyi sever, sevmeyi sever... Tanrı tüm teslimiyetiyle seninhizmetindedir... Tanrı vardır; çünkü ‘sen’ varsın. Sen var olmasaydın, O’nun varolmasının bir nedeni olmayacaktı. Tanrı, senin devinmekte olan iradendir.
”Amanzio: “Anlamıyorum.
”Lupelius: “İnsan aklı anlayamaz… yalnızca yalan söyleyebilir. Akıl yalan söyler.Yalan söylemeyen akıl kendini yok eder ve ruhun bütünlügüne yer açar.It’s Here that everything happens.... It’s Here that everything is touched... It’s Herethat everyting is moved...Here... where Truth, Innocence, Beauty and Power dwell in... Here... in this infinite,everlasting indestructible Body.Her sey burada olur… her seye burada dokunulur… her sey burada hareket eder…gerçeklik, masumiyet, güzellik ve güç… burada… bu kusursuz, ölümsüz, yok edilemez bedende yasam sürmektedir. “
20 Eylül 2010 Pazartesi, 20:37 tarihinde Filiz özgür 

Yorumlar